OKULUMUZ e-Twining AVRUPA PROJESİ BAŞLADI

OKULUMUZ e-Twining AVRUPA PROJESİ BAŞLADI

Okulumuzda İngilizce ismi  TOGETHER AGAİNST THE FOOD WASTE” yani “GIDA İSRAFINA KARŞI HEP BİRLİKTE” olan e-Twinning Avrupa projesine başlanıldı.   

Şehit Köksal Kaşaltı İmam Hatip Ortaokulumuzdan Din Kültürü Öğretmeni Sena KARAMUS un katılımcı olduğu Tozkoparan ortaokulundan Mehmet ÇETİN ile Ürdün Al Khairyyah Karma İlköğretim Okulu’ndan İngilizce Öğretmeni Hanaa ABDULLAH’ın birlikte kuruculuğunu yaptığı projedeki diğer paydaş okullar ise şöyle:  Bursa Nilüfer Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Türkçe Öğretmeni-Seda TOPALOĞLU; Artvin Hopa Anadolu İmam-Hatip LiSESİ Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ndan Din Kültürü Öğretmeni Fatma Büşra ÖZDEMİR; Ürdün Emsalih Çoklu Ortaokulundan Biyoloji Öğretmeni Sumia ALZYOUD; Batman TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tuğba İŞ ve Kahramanmaraş Atatürk Ortaokulundan Din Kültürü Öğretmeni Zeynep KÖK. 

Projenin amacı:

 Günümüzde dünya insanlığının karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi “küresel iklim değişikliği ve kuraklıktır.” Her gün artan nüfus ve beraberinde getirdiği enerji tüketimiyle insanlık; dünyanın ömründen ve dolayısıyla da nesillerimizin geleceğinden çalmaktadır. Bu durumun önlenmesi ve önüne geçilmesi amacıyla yeni yetişen neslin bilgili, bilinçli ve duyarlı olması elzemdir.  Bu projede küresel iklim değişikliği ve kuraklığın bir tarafı olan “israf” konusu tema olarak seçilmiştir. BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporuna göre dünyada yılda 1.3 milyar ton gıda çöpe gidiyor ve israf oluyor. Bununla birlikte dünyanın başka bir kısmında açlıktan on milyonlarca kişi ölüyor. Bu durumun önüne geçmeye çalışan devletler ve büyük çaplı sivil toplum kuruluşları yetersiz kalıyor. Bu proje ile yeni neslin yiyecek ve gıda israfına karşı duyarlılığını arttırmak ve sıfır atık hedeflerine ulaşmak hedefler arasındadır. Bu minvalde bir yemekten arta kalanlardan yahut bayatlamış mamullerden çöpe gitmeden ikinci ürün olarak neler yapılabileceği üzerine çalışılacaktır.

Bu projenin faaliyete geçirilmesi ile birlikte şu kazanımlar hedeflenmektedir: 

1. Küresel iklim değişikliği ve kuraklık farkındalığı oluşturmak.

2. İsrafın ne olduğu ve buna karşın neler yapılabileceğini araştırmak.

3. Yiyecek ve gıda israfına karşın duyarlılık oluşturmak. 

4. Artan yada dünden kalan bir yiyeceğin farklı bir yemeğe dönüştürülmesi ve bununla birlikte ortaya çıkan yeni yemeğin çocuklarca mutlulukla yenilebilecek tarzda olması.

5. Araştırılıp bulunan bu tarz yemeklerden bir seli kitap hazırlanması ve kısa videolar ile desteklemesi.

Proje Youtube Hesabımız: https://www.youtube.com/@TogetherAgainstTheFoodWaste 

Proje İngstagram Hesabımız: https://www.instagram.com/togetheragainstthefoodwaste/?next=%2F

21.12.2023 157

21-12-202321-12-202321-12-202321-12-2023